Solutii ecommerce opensource si custom

  • by

Magazin Online

Sa ai un magazin online este o alegere buna, dar sa stii sa alegi ce anume vrei, nu este o decie simpla.

Fiecare isi doreste un magazin care “vinde” dar asta inseamna o multime de conditii pe care clientul nu le stie atunci cand poarta discutii pentru a avea un magazin online.

WORDPRESS

Cele mai multe oferte de magazin online vin de la utilizatorii de WordPress care isi imagineaza ca WooCommerce (plugin WordPress ce permite un CMS – content management system sa aiba functii de magazin online. 

Astfel, orice amator sau profesionist in WordPress va putea seta cu usurinta un magazin online dar care va fi magazin online doar cu numele, WordPress fiind pentru publicare articole si NU magazin online.

Partea interesanta este ca pe aceste solutii se cer sume intre 1500 – 2000 EUR si clientii, in necunostinta, accepta aceasta solutie. E ca si cum ai pune la caruta anvelope si-ai pretinde ca ai masina.

Este evident faptul ca cei care vand shop-uri online bazate pe WordPress vor rezolva orice problema cu un plugin, dar evita sa spuna clientilor ca fiecare plugin instalat adauga functii noi, hook-uri si alte nebunii de cod care fac ca site-ul sa se incarce destul de greu. 

Si daca viteza de incarcare mai poate fi rezolvata cu un plugin de cache, customizarea este destul de anevoioasa pentru ca nu gasesti plug-un pentru orice facilitate pe care o doresti pentru site.

Existenta plugin-urilor este de fapt cheia promovarii acestei solutii, pentru ca cei care o vand NU trebuie sa stie sa codeze, ci doar cauta plugin-uri care sa aduca pe site functionalitatile pe care utilizatorii le doresc. Si atunci cand nu mai gasesc plugin-uri le spun celor care platesc mii de euro ca acest lucru nu este posibil 😉 

PRESTASHOP

Aceasta solutie opensource este destul de utilizata ca solutie de shop online, pentru ca pentru aceasta a fost construita. Sa fie shop online. Multe facilitati de shop online, este superioara WordPress dar destul de sensibila, in sensul in care pot aparea eroari care necesita interventii si ore de lucru. 

Instalarea este facila, dar nu este recomandata incepatorilor. Aplicatia mai poate fi optimizata, hosting-ul conteaza destul de mult, dar se poate ajunge la o solutie perfect functionala si de success.

Functioneaza foarte bine si pe mobil deci poate fi o alegere viabila.

OPENCART

Tot solutie opensource, destul de utilizata, multe facilitati de comert online, superioara WordPress, destul de stabila daca nu este incarcata cu module prost selectate.

Hostingul poate fi moderat, nu necesita super resurse dar functie de incarcare si module se poate observa necesitatea si solutia de hosting atunci cand setup-ul este gata.

MAGENTO

Solutie masiva, necesita multe resurse pentru ca sa se miste decent, dar odata configurata are foarte multe optiuni si tocmai din acest motiv a fost utilizata de foarte multi clienti. 

Este destul de stabila si se comporta in general bine.

Necesita un serviciu de hosting bun, dar atentie la cei care va taxeaza cu sute de eur pentru hosting doar pentru ca aveti platforma magento. 

In general nestiinta se plasteste, mai ales atunci cand este alimentata de prezentati laborioase si marketing stufos!

CUSTOM

De la acest pas intram in solutiile pro, solutii gandite sa functioneze rapid, sigur si care pot suporta mii si sute de mii de produse, facilitati, orice. 

Practic fiecare faciclitate se construieste asa cum doreste clientul, totul este posibil doar ca costurile sunt diferite si fireste si timpul de executie.

Daca pe solutiile de mai sus setarea se face cu o tema si/sau pluginuri free/cumparate pe custom totul se executa lunie cu linie. 

Dar rezultatul este spectaculos, viteza de incarcare este super rapida, experienta pe mobil este senzationala, totul este facut si croit pe masura. 

Un BMW al magazinelor online!

CONCLUZII

Primul lucru pe care sa-l faceti atunci cand va ganditi sa aveti un magazin online este sa sunati pentru o consultanta gratuita.

NU va incredeti in prieteni, cunostinte, etc. Se poate sa fie de incredere (desi acestia va vor arde cel mai tare la pret) dar nu au experienta.

Astfel preveniti riscul de a pierde bani. 

SUB NICIO FORMA nu platiti pentru solutii de shop online WORDPRESS. ACEST magazin nu va vinde si pierdeti bani.

Informati-va inainte de a plati o solutie pentru un magazin online. Daca atunci cand va cumparati un tv de 300 eur cititi sa vizualizati zeci si zeci de pagini, faceti acelasi lucru cand e vorba de mii de eur!


Decizia finala este a dvs. acest articol este pentru a alege in cunostinta si nu dupa ureche sau povesti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 6 =