WordPress NU este pentru ecommerce, magazine online sau shop online

  • by

In cautarea unei solutii ieftine si rapide pentru un magazin online trebuie sa testezi pe pielea ta solutiile existente si aici ma refer la cele opensource.

Definitia opensource o are wikipedia:

“Termenul „cu sursă deschisă” (en: open source) descrie practica de a produce sau dezvolta anumite produse finite, permițând accesul utilizatorilor să acționeze liber asupra procesului de producție sau dezvoltare. Unii specialiști definesc „sursa deschisă” ca un concept filozofic; alții consideră că este o metodologie pragmatică.

Fiind foarte frecvent utilizat în dezvoltarea de programe software, mulți specialiști în elaborarea de programe au impresia că “open source” este o noțiune specifică acestei activități. În realitate, “open source” se poate aplica în orice domeniu în care se produce sau dezvoltă un produs. Există exemple de asemenea aplicații și în tehnologie, medicină, învățământ, cultură și altele.”

Printre aceste solutii se numara si WordPress cu WooCommerce, partea de ecommerce.

WooCommerce este un plugin care iti permite sa-ti transformi site-ul intr-un magazin online. Asta teoretic pentru ca practic WordPress + WooCommerce este cel mai departe ceea ce ar trebuie sa insemne magazin online.

Mai jos este un exemplu de pe un shop wordpress dupa ce am adaugat in cos un produs.

Asa apare pe desktop.

Ideea este ca Woocomerce are propriul lui sistem de tratare a comenzilor si asta il face destul de rigid la orice modificare.

Fanii si cei care produc inca multi bani cu WooCommerce vor spune ca orice modificare este posibila. Asa este dar kernelul adica motorul site-ului este acelasi. Asta e ca la masini. Daca ai dacie nu poti muta ceva, suda un pic, taia si etc. si apoi sa ai audi. Nu este posibil.

Asta este si la magazine online, ganditi-va bine si consultati-va cu persoanele pe care le stiti.

Daca nu stiti pe nimeni sunati-ma si discutam despre solutii ecommerce.

Indiferent ce vor spune prieteni, cunoscuti sau alti ‘specialisti’ retineti ca WordPress NU ESTE PENTRU ECOMMERCE si orice ban cheltuit pe un ecommerce WordPress + Woo sunt bani irositi de pomana.

Numai bine

27 Mai 2020

Constantin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 71 = 80